Financiering TTSEO per 1 januari 2024.

Vanaf 1 januari 2024 betalen de Regionale Centra de tweede trimester SEO (TTSEO) uit aan zorginstellingen met een TTSEO-contract net als het eerste trimester SEO (ETSEO).

In tegenstelling tot het ETSEO of de NIPT doet een counselor geen aanvraag voor een TTSEO in het bronsysteem of Peridos. Voor zwangeren zónder BSN genereert de counselor wel een Peridoscode voor het TTSEO.  Deze code geef je vervolgens mee aan de zwangere.  Dit kan door het maken van een foto van de code of door de code te printen.

De TTSEO-echoscopist heeft deze code nodig om het TTSEO-uitslagbericht correct in Peridos te registreren én het onderzoek uitbetaald te krijgen. Deze aanvraag voor zwangeren zonder BSN is mogelijk in Peridos vanaf 02-01-2024.

Let op: deze Peridoscode is anders dan die bij een NIPT- of ETSEO-aanvraag.

Nadat je de counselinggegevens in het bronsysteem hebt ingevuld, stuur je zélf het counselingbericht direct door naar Peridos. Voor de praktijk is het van belang dat de complete en correcte counselinggegevens in Peridos worden geregistreerd omdat vanaf januari 2025 ook de uitbetaling van de counseling door SPSRM zal gaan gebeuren. Hierover informeren wij t.z.t. uitvoerig.

Handleiding zonder BSN

Externe link

Tarieven en declaraties

Externe link

Veel gestelde vragen

Externe link

Dataset

Externe link